Social

Ucigasul Andreei Dodan, o fiara cu chip de om

Noutati cutremuratoare in cazul rapirii fetitei din Plopeni. In urma necropsiei si a declaratiilor invinuitului, a rezultat ca minora de numai cinci ani si opt luni a fost supusa la perversiuni sexuale, anale si orale, dupa ce a fost strangulata.

Dupa confruntarea cu testul poligarf, Adrian Florescu, vecinul Andreei Dodan, si-a recunoscut vina. Trecusera sase luni de la comiterea faptei si, spun specialistii, presiunea psihologica acumulata trebuia sa rabufneasca. A fost insa cel de-al doilea test: primul, efectuat la numai cateva zile dupa comiterea crimei, a avut rezultate neconcludente. Adina Florea, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, afirma ca momentul-cheie din cadrul anchetei a fost cel de-al doilea test poligraf , efectuat la Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in urma caruia a rezultat un comportament simulat. "O data cu trecerea timpului, tensiunile acumulate l-au determinat sa cedeze si sa-si recunoasca fapta", spune Adina Florea.

Declaratii cutremuratoare

Adrian Florescu a povestit anchetatorilor modul in care a actionat. Desi se stia ca o omorase intr-un accent de violenta necontrolat, ultimele sale declaratii i-au ingozit pana si pe cei mai experimentati politisti si procurori. Florescu a spus, fara urma de prea mari remuscari, ca a strangulat-o pe minora, apoi a abuzat de ea anal si oral. Dupa ce si-a satisfacut instinctele bolnave, criminalul a actionat cu deosebit sange rece: a ingropat-o adanc, pentru a nu-i putea fi luata urma de caini, si a pornit, la numai cateva ore, in cautarea fetei alaturi de parintii ei! Medicii legisti spun ca, daca nu ar fi strangulat-o, micuta ar fi murit de pe urma hemoragiei interne, ea fiind practic sfasiata in urma actului sexual de o cruzime greu de imaginat.

Omenit chiar de parintii minorei

Vestea ca fetita lor este moarta i-a ingenuncheat de durere pe parintii Andreei. Pana la aflarea vestii cutremuratoare, ei au sperat sa-i mai vada macar o data zambetul, sa-i mai auda macar o data glasul de copil. Au existat tot felul de piste, ajungand pana acolo incat sa se creada ca fusese rapita, vanduta si scoasa in afara tarii. Exista insa speranta ca este in viata. Realitatea i-a lovit cu o forta de nedescris. Acum ei trebuie sa le explice fratilor si surorilor Andreei ca aceasta a fost victima unei bestii care isi spunea om, ca a avut o soarta pe care cele mai negre cosmaruri nu ar fi intrevazut-o. Tatal Andreei va trai cu amintirea paharului de vin cu care l-a omenit pe ucigas chiar in ziua crimei pentru ca au mers impreuna sa o caute pe Andreea, iar mama sa se va gandi pana la moarte ca, daca n-ar fi trimis-o sa imprumute o tigara, poate nimic nu s-ar fi intamplat. O intreaga familie este schilodita sufleteste din cauza unei bestii cu chip de om.

Fara antecedente penale

Procurorii il audiaza in aceste zile pe invinuit pentru a afla date exacte despre comiterea crimei. Acesta va fi cercetat si din punct de vedere psihologic, pentru a se cunoaste daca avea discernamant in momentul producerii faptei. Din cercetarile de pana acum se stie ca este o persoana retrasa, care prefera sa evite, pe cat posibil, compania semenilor. Florescu a terminat opt clase si nu are antecedente penale. Specialistii isi explica cu greu crima lui Florescu. Investigatiile psihologice complexe din urmatoarele zile vor oferi mai multe indicii in legatura cu resorturile care l-au determinat sa comita aceasta crima macabra.

Un caz extrem de dificil

Cazul disparitiei din Plopeni a fost unul extrem de dificil pentru politistii din cadrul IPJ, IGPR, pentru procurori si criminalisti , probatoriul fiind foarte greu de administrat. Lian Constantin, adjunctul sefului IPJ Constanta, a precizat ca s-au intocmit peste 2.200 de acte procedurale numai pentru cautarea copilului. "Sase luni de zile pentru rezolvarea unui astfel de caz de disparitie este o perioada scurta, tinand cont de faptul ca nu stiam unde se afla copilul si de faptul ca aveam un cerc de suspecti foarte larg", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Sarmizia Fetcu. Concluzia ii apartine sefului IPJ Constanta, Victor Popescu: "Rezolvarea cazului este un succes pentru politistii constanteni, pentru care am fost felicitati de catre forurile noastre tutelare". Acesta a mai spus ca alte cazuri celebre, cum ar fi uciderea presedintilor americani, nu au fost inca elucidate, cu toate ca acolo ancheta e condusa de FBI. Nici in Romania cazurile celebre, cum ar fi cel al celebrului criminal in serie Rimaru, nu au fost rezolvate decat dupa ani de munca asidua.

Inmormantare crestineasca

Andreea Dodan va fi inmormantata astazi in localitatea Ovidiu. Pentru parinti, durerea atinge cote maxime. Acum doua zile, cand a fost scoasa de la morga, tatal fetitei a lesinat, prabusindu-se fara cunostinta pe pamant. Acum, alaturi de familia indoliata vor sta locuitorii satului Plopeni, autoritatile locale si politistii. Conducerea IPJ Constanta va trimite la fata locului cativa reprezentanti si o coroana de flori, impreuna cu condoleantele sale.
Intreaga comunitate jeleste astazi disparitia tragica a Andreei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea