Social

TVR, sanctionat pentru ca a parodiat stinga lui Roman

In jurnalul televiziunii publice din 7 martie, la rubrica Idei de stinga, a fost prezentat un material despre intilnirea dintre Ion Iliescu, Petre Roman si polul politic de stinga, pe fundalul sonor al unei romante.
La finalul stirii, imaginile aratau sediul netencuit al Fortei Democrate, in timp ce reporterul TVR spunea ca fata social-democratiei ar trebui reparata. In urma lui, Consiliul a sanctionat televiziunea publica pentru parodie in prezentarea stirilor.
Rodica Culcer, directorul stirilor TVR, spune ca somatia CNA nu are temei legal, pentru ca nu exista nici o metoda legala de masurare a obiectivitatii unei stiri. CNA pretinde ca ar fi fost incalcat articolul 3, alin. 2, din Legea nr. 504/2002 privind informarea obiectiva a publicului, dar textul relatarii nu contravine in nici un fel acestei cerinte. In lipsa unui instrument legal de masurare a obiectivitatii unui material de presa, nu putem decit sa tragem concluzia ca membrii CNA au fost subiectivi. Constatam de asemenea ca numai Televiziunii Romane i se aplica aceste criterii subiective si nu televiziunilor comerciale, care si-au facut un obicei din difuzarea pe post a pamfletelor, fara sa fi fost sanctionate vreodata de CNA, a mai adaugat Culcer.

Dublu standard

Ironia merge oricind la programele de divertisment, dar la stirile postului public, cred ca este mult peste manipulare. Muzica era o romanta de prin perioada interbelica, cu versuri de genul ti-amintesti tu, draga, cind ne intilneam?, iar imaginile erau prezentate in sepia. Nu as vrea ca media sa ajunga la nivelul politicului, cred ca poate mai mult decit atit, a declarat Attila Gasparik, vicepresedintele CNA si cel care a propus subiectul in atentia Consiliului. Fiind un jurnal de stiri , daca un subiect nu are importanta, nu il prezinti. Iar daca il prezinti, nu iti bati joc de el, sustine si Ralu Filip, presedintele CNA. Razvan Martin, de la Agentia de Monitorizare a Presei, crede ca este vorba despre un dublu standard din partea CNA. Daca ne uitam la alte jurnale de stiri, observam opinii exprimate in acelasi fel si nici o reactie din partea CNA. Ei au o baza legala pentru a interveni pe partea editoriala, dar in acest caz este o reactie exagerata, mai spune Martin.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea