Social

#tvr #vladimir turcanu #acuzatii #licenta emisie #r. moldova

TVR respinge acuzatiile comunistilor de la Chisinau

Oficialii Televiziunii Romane au formulat un raspuns la adresa acuzatiilor ca ar fi incitat la actiunile de protest din Chisinau prin prezentarea situatiei in buletinele sale de stiri si prin folosirea cuvantului "revolutie".

Vladimir Turcanu , presedintele Comisiei juridice pentru numiri si imunitati din Parlamentul Republicii Moldova, a acuzat TVR ca a prezentat protestele din Chisinau in mod subiectiv.

Citeste raspunsul integral al Televiziunii Romane la acuzatiile lui Turcanu:

"1. televiziunea romana respinge in mod categoric orice acuzatie privind o asa-zisa incitare la actiunile de protest de la Chisinau de catre TVR. Emisiunile TVR au informat in mod echilibrat si profesionist in legatura cu evolutiile din Republica Moldova , conform deontologiei jurnalistice, principiului libertatii presei si principiului privind liberul acces la informatie al cetatenilor.

2. Televiziunea Romana isi exprima speranta ca aceste acuzatii sau o astfel de perceptie eronata asupra programelor TVR din partea unor oficiali de la Chisinau sa nu aiba repercusiuni asupra corespondentului TVR din Republica Moldova, Doru Dendiu, care nu a facut decat sa isi indeplineasca cu profesionalism datoria de jurnalist.

3. TVR reaminteste ca este in proces la CEDO cu Republica Moldova, deoarece pe 27 septembrie 2007, Consiliul Coordonator al Audiovizualului de la Chisinau a retras ilegal licenta de emisie a TVR in Republica Moldova."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea