Social

#tva #program #hipermarket

TVA-ul de 24% da peste cap programul in supermarketuri si hipermarketuri

Schimbarea TVA-ului de la 19% la 24% a dat peste cap programul marilor retele comerciale. Din cauza faptului ca legea a fost votata rapid, hipermarketurile au fost nevoite sa inchida mai devreme sau sa-si inceteze activitatea pe timpul noptii, in cazul celor cu program non-stop, pentru a putea trece la noua cota de 24%.

"Facem apel la intelegerea clientilor, pentru ca nu este posibil ca intr-o singura noapte sa schimbam toate etichetele cu preturile de la raft", a declarat Delia Nica, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), pentru Gandul.

AMCR nu a fost de acord inca de la bun inceput cu decizia guvernului de a salva bugetul de stat prin majorarea TVA-ului. Delia Nica considera de altfel ca aceasta schimbare va tenta companiile intermediare  sa faca evaziune fiscala mult mai usor.

Vicepresedintele AMRCR a mai declarat pentru Gandul ca optimismul lui Sebastian Vladescu care vede simpla schimbarea unui soft de la 19 % la 24 %, este nefondat. Potrivit vicepresedintelui, nu se pot face teste si simulari ale sistemului electronic, motiv pentru care acestea vor fi facute "live, cu clientii in magazin".

4000 de magazine inchise anul trecut

In 2009, segmentul alimentar a avut un declin brusc, trecand de la cresteri de 8% in prima jumatate din 2008 la scaderi de 4% si au fost inchise 4.000 de magazine specializate pe comertul traditional, potrivit Gandul.

Cu toate acestea, lantul retelelor comerciale detinute de companiile multinationale a crescut, desi cresterea costului creditarii, a dus si aici la inchiderea a 20 de supermarketuri si hipermarketuri operate de companiile autohtone.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea