Social

#inmatriculare #anaf #returnare #cumparare #masina #tva

TVA pentru masini, platita de doua ori

La cumpararea unui autoturism dintr-un alt stat membru UE romanii trebuie sa plateasca TVA, dar taxa trebuie platita si in tara inainte de inmatricularea masinii. Romanii vor fi nevoiti sa se intoarca in tara de unde si-au achitat autoturismul pentru a-si recupera banii.

Legislatia privind TVA a fost modificata de autoritati in scopul prevenirii infractorilor care isi inregistrau masina in tara fara a plati taxa, apoi se intorceau in statul de unde a fost cumparata, cu actul de inmatriculare, pe baza caruia suma achitata initial era returnata.

Sorin Blejnar , presedintele ANAF, a explicat ca la baza deciziei a stat un memoriu primit de la mai multe companii care comercializeaza autoturisme. Acestea acuza persoanele fizice care aplica aceste practici de concurenta neloiala , informeaza Evenimentul Zilei.

Noile reglementari au fost adoptate in sedinta de guvern de saptamana trecuta. De acum inainte, proprietarul autovehiculului cumparat din alta tara va fi obligat sa solicite de la ANAF un certificat care atesta plata TVA. Numai cu acest act va putea merge la serviciul inmatriculari .

Dupa ce decizia va fi publicata in Monitorul Oficial, romanii vor plati de doua ori TVA pentru masinile cumparate, o data in strainatate, odata in tara si isi vor putea recuperara banii doar in tara din care au achizitionat automobilul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea