Social

#tva #guvern #anaf

TVA ar putea reveni la 19% la sfarsitul anului

Cresterea TVA este temporara si ar putea fi inlaturata la sfarsitul anului, in cazul redresarii economice.

Consilierul pe probleme economice al primului ministru, Dan Lazar , a explicat in emisiunea "Ora de foc" ca marirea cu 5% a TVA este temporara.

"Aceasta masura este in concordanta cu ceea ce se intampla in sectorul economic. Bineinteles ca, daca economia isi revine anul viitor, bineinteles ca si impozitul... Noi avem in vedere aceasta masura pana la 31 decembrie", a spus Dan Lazar, la Realitatea TV.

Consilierul premiererului a recunoscut ca marirea TVA nu a fost o decizie buna, insa a fost cea cu consecintele negative cele mai mici. "Masura cresterii TVA-ului este o solutie proasta, insa este in acelasi timp cea mai buna pe care o avem la dispozitie", a mai spus Lazar.

In mediul privat , marirea TVA nu este privita cu ochi buni, mai ales ca ar putea avea drept consecinta o crestere alarmanta a evaziunii fiscale.

"Cresterea TVA-ului este o masura care induce cresterea evaziunii fiscale, mai ales pe piata agro -alimentara, iar autoritatile de control fiscal si vamal, depasite tot timpul de situatie, au uriasa responsabilitate de a stopa criminalitatea in acest domeniu si de a contribui, poate decisiv, la restabilirea echilibrului bugetar prin repunerea in fapt a legilor statului roman", se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

 

Citeste si

Afla cu cat se scumpesc alimentele odata cu cresterea TVA

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea