Social

#ciclism #tur #tinutul secuiesc

„Turul ciclist al tinutului secuiesc”

In perioada 7- se desfasoara a doua editie a Turului al Tinutului Secuiesc, cea mai importanta competitie internationala ciclista din Romania, pe langa . Dupa doar o editie desfasurata anul trecut intre 9-12 august, Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc a fost inclus anul acesta in calendarul UCI (Union Cycliste Internationale – Uniunea Internationala Ciclista). Acest statut ridica mult nivelul competitiei si rasplateste eforturile de anul trecut ale organizatorilor, de a oferi o competitie palpitanta si conditii ireprosabile tuturor participantilor.

Turul Ciclist al Tinutului Secuiesc este un prilej de popularizare a ciclismului, dar si a peisajelor inedite ale tinutului.

 Organizatorii evenimentului sunt: Primaria Municipiului Miercurea Ciuc , Directia pentru Sport a Judetului Harghita, clubul ciclist Tusnad Cycling Team, Asociatia de Sport Ciuc si SC. APEMIN TUSNAD SA, care este de altfel si sponsorul principal al actiunii.

 Standardele UCI impun pentru editia din anul acesta reguli noi, precum efectuarea obligatorie a controlului antidoping, prezenta unui arbitru-comisar international si a minimum doua echipe continentale.

Concursul cuprinde 3 etape si un prolog desfasurate pe un traseu cu o lungime totala de 461 km care trece prin mai multe orase din judetele Harghita si Covasna.

 Pe langa echipele din tara, la competitie si-au confirmat  prezenta echipe si cluburi cicliste din Cehia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Germania, Olanda, Serbia si . Numarul maxim de echipe admise la competitie, conform regulamentului UCI, este de 16.

 Program si probe de concurs:

 Joi, 7 august: Va avea loc deschiderea oficiala a competitiei, urmata de PROLOG. Acesta se va desfasura pe strazile municipiului Miercurea Ciuc pe o distanta de 5,7 km.

 Vineri, 8 august: Prima etapa parcurge ruta Miercurea–Ciuc–Baile Tusnad–Sfantu Gheorghe–Targu Secuiesc–Cozmeni–Miercurea Ciuc. Lungimea traseului este de 164 km.

Sambata, 9 august: A doua etapa este de 194 km. Ruta este Miercurea Ciuc–Gheorgheni–Pasul Bucin–Praid–Odorheiu Secuiesc–Miercurea Ciuc.

Duminica, 10 august: Proba CIRCUIT pe strazile municipiului Miercurea Ciuc pe o distanta de 5,7 km in 17 curse. Ziua se incheie cu ceremonia de premiere a competitiei.

In cadrul turului din anul acesta si ciclistii amatori vor avea ocazia sa concureze. In plus au fost pregatite programe speciale si suporterilor si publicului larg. In ziua de 9 august 2008, vor avea loc competitii pentru amatori, iar in data 10 august, seara, vor concerta doua trupe de renume: Groovehouse (HU) si Voltaj (RO).

 Vor fi patru clasamente in concurs:


Clasamentul individual al etapei se va intocmi pe baza trecerii concurentilor de linia de sosire, la sprintul final. Primii trei alergatori in ordinea punctelor aditionate vor fi bonificati din timp, la clasamentul general individual.

Clasament general individual (tricoul albastru Apemin Tusnad) se va intocmi prin aditionarea timpului inregistrat de cronometrul oficial al cursei pentru fiecare alergator, in toate etapele tinand cont  de bonificatii si penalitati. In acelasi timp, se vor adauga si creditele primite la sprinturile intermediare.

Clasamentul general al sprinturilor (tricoul verde ) – ”cel mai combativ alergator” va fi declarat ciclistul care totalizeaza cel mai mare numar de puncte atribuite la sprinturile intermediare organizate in orasele precizate in programul orar al cursei. Pentru a avea dreptul la premii in clasamentul general al sprinterilor, ciclistii trebuie obligatoriu sa termine cursa.

Clasamentul general al cataratorilor ( Primaria Miercurea Ciuc) se obtine prin aditionarea punctelor atribuite la sprinturile organizate pe varfurile de coasta de pe sosea, stabilite in programul oficial al cursei. Pentru a avea dreptul la premii in clasamentul general al sprinterilor, ciclistii trebuie obligatoriu sa termine cursa.

Valoarea premiilor pentru prolog este de 943 euro, iar pentru celelalte etape este de 1929 euro. Pentru clasamentul general individual valoare acumulata a premiilor este de 6987 euro.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea