Social

#alegeri europarlamentare #vot #mae #turisti #consulat #amabasada

Turistii romani vor putea vota de oriunde la europarlamentare

Turistii romani vor putea vota la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 la una dintre sectiile de votare organizate de ambasade si consulate, informeaza Ministerul Afacerilor Externe .

Cetatenii romani care se inscriu pe listele de vot dintr-un alt stat membru UE nu vor mai avea dreptul sa voteze la alegerile din Romania, ei fiind nevoiti sa-si exprime optiunea in statul pe lista caruia s-au inscris, informeaza Evenimentul Zilei.

Documentele cu care un cetatean roman poate vota la europarlamentare in strainatate sunt: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pasaportul simplu, pasaportul simplu electronic, pasaportul simplu temporar, pasaportul diplomatic, pasaportul diplomatic electronic, pasaportul de serviciu sau pasaportul de serviciu electronic.

Romanii care sunt intr-o vacanta sau intr-o calatorie de afaceri pot vota si ei la orice sectie de votare organizata in strainatate de misiunile diplomatice ale Romaniei. Ei vor fi inscrisi pe listele electorale suplimentare.

MAE a demarat o campanie de informare a cetatenilor romani din afara granitelor tarii privind procedura de votare pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, sustinuta si de sectiunea de pe site-ul ministerului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea