Social

Turistii pierd avioanele din cauza traficului bucurestean

18 turisti au ratat decolarea de pe Otopeni pentru ca microbuzele care-i transportau au ramas blocate in trafic.

Traficul rutier ingreunat de la Bucuresti spre Aeroportul Henri Coanda provoaca probleme majore turistilor care trebuie sa ajunga la avion, o parte dintre ei pierzind cursele, afirma reprezentantii agentiilor de turism.

Din cauza traficului ingreunat spre aeroport au aparut primele pierderi de decolari ale grupurilor de turisti. Este o situatie extrem de grava pentru incoming-ul romanesc, a declarat presedintele Patronatului ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism), Gheorghe Fodoreanu.

El a precizat ca 18 turisti straini care isi terminasera sejururile in Romania au pierdut avioanele, saptamina trecuta si ieri.

O sa avem o problema majora

De data aceasta a fost vorba despre microbuze cu un numar mic de persoane, dar din mai vor incepe sa vina in Romania grupurile mari de turisti. Cind o sa se blocheze in trafic autocare cu 30-40 de turisti o sa avem o problema majora. Companiile aeriene sint exasperate pentru ca nu pot da pasagerilor informatii despre timpul de ajungere la aeroport, a adaugat Fodoreanu.

Solutia propusa de reprezentantul ANAT prevede fluidizarea traficului de la Piata Presei Libere la aeroport prin crearea unui culoar cu unda verde la semafoare si finalizarea rapida a lucrarilor la constructia podului de pe DN 1, din dreptul aeroportului. Semnalam ca luni, la orele 8.00-8.30, nu era nici un muncitor care sa lucreze pe podul in constructie de la Aeroportul « Henri Coanda », a afirmat Fodoreanu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea