Social

#spital #analize #tratament #romania #ungaria #germania

Turism medical in Ungaria si Germania

Pentru 120 de euro, pacientilor romani li se intermediaza internarea si tratarea in unitati medicale din Vest. Bolnavii mai trebuie sa plateasca si costul interventiei.

Nemultumirea fata de spitalele romanesti a favorizat aparitia unei noi meserii: consultantul medical. El prezinta pacientilor romani alternative de tratament in Vest.

O asociatie nonprofit din Timisoara, condusa de fosta sotie a ministrului sanatatii, Francisc Baranyi, ofera consultanta si asistenta celor care vor sa se trateze in spitale din strainatate.

Serviciul oferit de ONG-ul administrat de Ildiko Barany, de profesie medic, faciliteaza etapele pe care pacientul trebuie sa le parcurga pentru a beneficia de servicii medicale in strainatate, de la datele de contact ale medicilor pana la cazare, transport si chiar translator .

Explicarea procedurii

„Ii cerem pacientului documente despre boala pe care o are, ii facem o programare , medicul din strainatate ii face o lista de investigatii, apoi merge la interventie", a explicat procedura Ildiko Baranyi.

Serviciile de consultanta oferite de asociatie costa 120 de euro. „Pacientii primesc de la noi o cartela sanitara de inregistrare pe care o folosesc la intrarea in spitalele din Ungaria. La externare, li se elibereaza o chitanta si factura pentru costurile interventiei", a mai explicat presedinta asociatiei.

Servicii si pentru insotitori

Korosi Agata este o asistenta medicala pensionara din Timisoara, in varsta de 65 de ani, care a apelat la aceste servicii. "A fost dorinta mea sa ma tratez la Szeged. Am preferat sa dau banii si sa ma simt bine decat sa fiu umilita aici. Imi place corectitudinea medicilor de acolo si felul cum trateaza pacientii", a spus Agata.

Si pentru cei care insotesc bolnavii la tratament se poate aranja cazare si masa la pret redus . De pilda, in Budapesta, la Insula Sperantei, o camera costa 12 euro pe noapte, pret in care intra si tariful mesei.

La Szeged exista un camin pentru asistente, unde apartinatorii bolnavilor se pot caza cu putin peste 10 euro pe noapte.

Consiliere in patru pasi

1. Prezentarea documentelor medicale
2. Programare in spital - Ungaria/Germania
3. Analize - Timisoara
4. Interventie medicala - Ungaria/Germania
Servicii asigurate: cazare, inclusiv si pentru insotitori, transport si translator.
Pret: 120 de euro si costul interventiei in strainatate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea