Social

Turcia, o imbinare armonioasa intre mare, soare si orase antice

Aceasta tara ofera mai mult decat albastrul marilor si caldura nisipurilor aurii. Turcia se intinde din Europa pana in Asia Mica, aflandu-se la confluenta a doua civilizatii:  europeana si orientala. 

 

Inconjurate de trei mari, Mediterana , Egee si Marea Neagra, destinatiile de vacanta din Turcia sunt numeroase si variate in toate perioadele anului datorita climei blande specifice invecinarii cu bazinul mediteranean.

 

Destinatiile turistice preferate sunt cele oferite de coasta Marii Egee si Mediterane. Turcia ofera mai mult decat albastrul marilor si caldura nisipurilor aurii. Veti fi incantat de exotismul peisajului aspru al cascadelor de calcar de la Pamukkale , de peisajul unic al Capadochiei.

 

La sud, chiar in inima Turciei se intinde o alta regiune, spectaculoasa prin frumusetile sculptate de natura: Capadochia cu  un peisaj selenar, straniu modelat de fortele tectonice. Valuri de roca vulcanica au fost modelate de ploi si vanturi. Orasele subterane de aici sunt adevarate galerii sapate de primii crestini ce se refugiau in fata invaziilor barbare. Istanbul, fosta Capitala a Imperiului Bizantin, este marturia cea mai vie a cosmopolitismului si confluentelor culturale.

 

(continuarea in Curierul National)

 

 

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea