Social

Turcia invita Iranul in „Nabucco“

Ministrul turc al Afacerilor Externe, Ali Babacan, a propus Iranului si Egiptului sa se alature proiectului Nabucco, relateaza PressTV. Ali Babacan a descris conducta de gaze naturale Nabucco, care ar trebui sa transporte gaze naturale din Marea Caspica in Europa, drept un proiect strategic.

Turcia s-a aratat dornica sa finalizeze proiectul gazoductului, avand in vedere ca acesta are un rol important in rezolvarea problemelor energetice pe care Europa le intampina din cand in cand, a explicat Babacan la o conferinta de presa tinuta la summitul NATO de la Bucuresti.

 Babacan a adaugat ca Iranul, care detine cantitati uriase de gaze naturale (al doilea depozit ca marime din lume dupa Rusia), poate fi unul dintre cei mai importanti furnizori ai Europei, prin conducta Nabucco. Aceasta are o lungime estimata de 3.300 de kilometri, va traversa Turcia, Bulgaria, Romania, si Slovacia pentru a ajunge in Austria, si ar fi trebuit sa furnizeze gaze naturale din Azerbaijan, Turkmenistan si Kazahstan (ultimele doua au semnat insa acorduri cu Rusia). Este un proiect in valoare de cinci miliarde de euro, prin care UE incearca sa reduca dependenta de gazele naturale provenind din Rusia, dar deocamdata nu se stie din ce surse va fi alimentat.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea