Social

#politie turcia #aresta persoane #complot guvern #mustafa ozbek #anchetati jurnalisti

Turcia: Au fost arestate inca 30 de persoane pentru complot impotriva Guvernului

Circa 30 de persoane , printre care un responsabil sindical si un jurnalist, au fost arestate joi de politie, in cadrul unei anchete vizand o retea nationalista, Ergenekon, acuzata de complot impotriva guvernului islamo-conservator turc.

In acest nou val de arestari au fost retinuti si ofiteri si membri ai fortelor speciale de politie, de pe tot teritoriul tarii, relateaza presa, citata de AFP.

Politistii au perchezitionat joi dupa-amiaza sediul postului de televiziune ART, de opozitie. Ancheta in acest dosar, foarte mediatizata in Turcia, a inceput in 2007, dupa descoperirea unor grenade intr-o casa dintr-un cartier popular din Istanbul.

Investigatia a vizat jurnalisti , profesori universitari , generali in retragere, toti cunoscuti pentru opozitia lor fata de Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP), din care fac parte fosti membri au unei formatiuni islamiste. AKP a ajuns la guvernare in anul 2002.

In luna octombrie a inceput, in apropiere de Istanbul, procesul a 86 de persoane, printre care ofiteri in retragere, jurnalisti si oameni politici, acuzati ca fac parte din reteaua Ergenekon, o grupare al carui obiectiv era rasturnarea guvernului, potrivit actului de acuzare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea