Social

#presedintele traian basescu #valeriu turcan saftoiu #claudiu saftoiu

Turcan: Daca nu se autosesizeaza Parchetul, presedintele va urma calea legala

Daca Parchetul General nu se va autosesiza in ceea ce priveste afirmatiile grave legate de interceptarile telefonice facute de fostul consilier prezidential si fost sef al SIE, Caludiu Saftoiu , presedintele Traian Basescu "va urma calea legala", a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan .

"Presedintele considera ca in cazul unor afirmatii de asemenea gravitate ar fi normala si autosesizarea Parchetului General. In cazul in care Parchetul nu se va autosesiza, presedintele va urma calea legala", a declarat Turcan.

Cu alte cuvinte, in cazul in care Saftoiu nu va proba acuzatiile sale, va fi actionat in judecata de seful statului.

Totodata, Administratia Prezidentiala a infirmat categoric acuzatiile lui Claudiu Saftoiu si a cerut dovezi: "Administratia Prezidentiala ii solicita (lui Caludiu Saftoiu n.red.) sa probeze afirmatiile facute ieri (marti n.red.). Afirmatiile lui Claudiu Saftoiu sunt sunt iresponsabile si neadevarate si presedintele va urma calea legala (...) Nu au nicio baza reala si trebuie tratate cu reticenta ".

Turcan a adaugat ca seful statului nu a solicitat niciodata sefilor SRI si SIE si nici nu a primit din intitiva acestora informatii din viata privata sau politica a anumitor cetateni romani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea