Social

Tunul lui Mitica Dragomir

Contractul privind drepturile tv asupra meciurilor din Liga I a fost semnat in conditiile impuse de Liga Profesionista de Fotbal .

Mitica Dragomir a speculat la maximum concurenta pentru achizitionarea drepturilor tv, obtinind profit maxim din noul contract atribuit ieri pentru trei ani Antenei 1, care are un parteneriat cu RCS&RDS. Cluburile din Liga I vor imparti 102 milioane de euro, partenerii LPF vor beneficia gratuit de expunere mediatica, iar regulile le va face tot Mitica Dragomir, care a transpus in contractul de cesiune prevederile pro domo din caietul de sarcini al licitatiei de la sfirsitul lunii trecute.

Astfel, LPF poate impune, in anumite etape, ca meciurile sa se desfasoare la aceeasi ora, decizie care ar ruina comercial postul care a cistigat licitatia.

De asemenea, la fiecare meci, Legea lui Mitica referitoare la combaterea violentei, printre putinele acte normative initiate de deputatul PRM in lungul sau mandat ajunse la Monitorul Oficial, va beneficia de un spot de 15 secunde.

In sfirsit, orice mica intirziere la plati se sanctioneaza financiar, iar o eventuala reziliere a contractului nu exonereaza de plata cistigatorul primei licitatii pentru ca va fi obligat sa achite daune care sa acopere intreaga suma din contractul initial.

Dan Matiescu, directorul general al Antenei 1, a recunoscut ca semnarea contractului nu i-a adus satisfactie totala, pentru ca o parte din propunerile sale nu au fost acceptate de LPF. „A fost greu. Am negociat destul de mult, am obtinut multe lucruri pe care le-am dorit, unele nu, dar asta nu inseamna ca nu va fi un parteneriat bun.

E bine si asa“, a spus diplomat Matiescu, in timp ce Mitica Dragomir s-a umflat in pene: „S-a semnat in varianta prevazuta in caietul de sarcini“. Alexandru Oprea, de la RCS, a precizat ca problemele apar la orice contract de o asemenea anvergura: „Am semnat un contract care ne multumeste si pe noi.

La sfirsit am dat mina cu domnul Dragomir“. Primii bani, conform contractului semnat ieri, vor intra la cluburi pe 15 mai, repartitia celor 28,3 milioane de euro/sezon urmind sa se faca in functie de locul ocupat in clasament.

Pe ce s-au dat 106 milioane de euro

• Drepturi de difuzare primara si secundara a meciurilor din Liga I, in direct sau inregistrat integral, prin retele de televiziune proprii, afiliate, inclusiv pe Internet sau telefonie mobila, prin orice mijloc tehnic ce serveste la propagarea prin fir a imaginilor insotite de sunet

• Dreptul de productie proprie, reproducere si difuzare a meciurilor

• Drepturi de utilizare si exploatare comerciala, respectiv de reproducere si difuzare pe videograme ( casete video , CD, DVD etc.)

• Dreptul de a crea si a publica scurte prezentari, rezumate, fragmente prin orice mass-media, sub forma de publicitate, in scopul promovarii meciurilor sau a emisiunilor sportive

• Dreptul de a realiza productii derivate din inregistrarile initiale in scopul realizarii de emisiuni tv

• Dreptul de a autoriza pe altii sa exercite drepturile de mai sus.
 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea