Social

#fasia gaza #tuneluri contrabandisti #hamas

Tunelurile pentru contrabandisti din Fasia Gaza, din nou operationale

Tunelurile care leaga Fasia Gaza de Egipt sunt din nou operationale, in pofida sutelor de bombe si de rachete care le-au vizat in timpul recentei ofensive israeliene, iar faptul ca ele au putut fi reparate atat de repede subliniaza dificultatea de a opri contrabanda , alimentand temerile Israelului ca Hamas ar putea utiliza aceasta retea subterana pentru a se reinarma, informeaza AP, citand marturia unui contrabandist ascuns sub numele fictiv de Abu Wahda.

'Am reparat avariile in trei zile. Tunelul este functional din aceasta dimineata', asigura Wahda. Pasajul - inalt de un metru si situat sub nisipurile Fasiei Gaza - nu este deocamdata complet consolidat. Ramane periculos pentru cei opt oameni care lucreaza pentru el sa faca naveta intre Egipt si Fasia Gaza pentru a aduce produse de contrabanda. 'Dar cel mai grav pericol vine din cer, daca vor veni sa bombardeze din nou', precizeaza el, un tanar palestinian avand misiunea de a supraveghea permanent cerul si de a da alarma in cazul unui nou atac aerian israelian.

Ministrul israelian al afacerilor externe, Tzipi Livni , declarase joi ca statul evreu este pregatit oricand sa reia ostilitatile daca bombardamentele s-au dovedit insuficiente pentru a pune capat contrabandei cu arme. Stoparea contrabandei si a tirurilor cu rachete ale Hamas spre sudul Israelului erau obiectivele-cheie ale statului evreu in cursul ofensivei Tsahal, soldata cu moartea a 1.285 palestinieni, in special civili, potrivit unei evidente a Centrului palestinian al drepturilor omului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea