Social

Tuica scade colesterolul

Consumate crude sau pregătite sub formă de gem, peltea, sirop, dulceaţă şi compot, prunele sunt alimente hrănitoare şi "medicamente" pentru o serie de afecţiuni. Datorită compoziţiei lor chimice (conţin vitamina A - într-o cantitate apreciabilă, vitaminele B şi C, dar şi minerale precum fosforul, magneziul, calciul, fierul, sodiul şi mangan), specialiştii în nutriţie consideră prunele indicate în hemoroizi , hepatism. Pruna uscată este recomandată sportivilor şi copiilor, datorită proprietăţilor sale nutritive n ţuica, băută cu măsură, reprezintă, în opinia nutriţioniştilor, un tonic ideal. Pruna conţine o enzimă care are un rol esenţial în organism pentru că reduce depunerile de colesterol pe arterele coronariene. Pentru combaterea constipaţiei, specialiştii recomandă prunele la micul dejun - mancate cu paine de secară (4-6 prune), pe stomacul gol. În cazul copiilor nervoşi, nutriţioniştii recomandă infuzia realizată din 2 prune şi 2 smochine , care se opăresc cu 200 g apă. Cantitatea se consumă zilnic, în 3-4 prize.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea