Social

#extradare Sebastian Ghita #sebastian ghita #tudorel toader

Tudorel Toader, in cazul Sebastian Ghita: “Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit obligatiile pe care le avea”

Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, a declarat azi-dimineata ca institutia pe care o conduce a trimis intreaga documentatie privind extradarea lui Sebastian Ghita la Ministerul Justitiei din Serbia, dosarul fiind inregistrat. Miercuri, autoritatile din Serbia au prelungit cu 40 de zile termenul la care Romania poate cere extradarea lui Sebastian Ghita.

Dosarul privind extradarea lui Ghita in Serbia are 475 de pagini.

“Este o procedura uzuala (solicitarea de prelungire a termenului - n.r.). Exista un articol in tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, in ideea de a preveni posibilitatea iesirii din termen si eliberarea celor aflati in situatia respectiva. O masura de precautie (...). Noi am trimis intreaga documentatie la Ministerul Justitiei din Serbia, are 475 de pagini, a fost tradusa in timp cu un efort foarte sustinut si a fost inregistrata la Ministerul Justitiei din Serbia. Din acest moment, de ieri de la 13:30, Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit obligatiile pe care le avea”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Judecatorii Curtii Supreme de Justitie din Serbia au extins, miercuri, cu 40 de zile, la cererea Romaniei, termenul limita pentru trimiterea cererii de extradare in cazul lui Sebastian Ghita, a declarat Bojana Stankovici, purtatorul de cuvant al instantei, citata de agentia Tanjug.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea