Social

#nexxon #anvelope de iarna #cauciucuri de iarna

Tu stii cand trebuie montate anvelopele de iarna?

O masina neechipata corespunzator conditiilor meteo ii poate pune in pericol atat pe cei care se afla in ea, cat si pe ceilalti participanti la trafic. Odata cu sosirea sezonului rece se pune problema inlocuirii anvelopelor de vara cu cele de iarna. Multi posesori de autoturisme amana cat mai mult posibil acest moment, de teama costurilor prea mari.

Legislatia actuala nu impune o anumita data de la care devin obligatorii anvelopele de iarna, insa exista o recomandare clara potrivit careia, atunci cand temperaturile incep sa scada constant sub 7 grade Celsius, masina trebuie sa fie dotata cu anvelope speciale. Obligativitatea dotarii autovehiculelor cu cauciucuri de iarna nu depinde asadar de un anumit interval de timp, ci de conditiile meteorologice. Mai exact, atunci cand drumurile pe care se circula sunt acoperite cu zapada, gheata sau polei, autovehiculele trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna.

Ceea ce toti soferii trebuie sa inteleaga este ca impunerea prin lege a echiparii masinii cu pneuri speciale are ca scop mentinerea sigurantei in trafic. Cauciucurile de vara nu se comporta bine pe asfaltul umed sau inghetat ori acoperit cu un strat gros de zapada. Ce inseamna acest lucru? Autoturismul poate derapa sau poate ramane blocat in zapada atunci cand suprafata pneurilor nu este suficient de aderenta.  

Cand temperatura scade sub +7°C, anvelopele de iarna necesita, pe suprafetele ude, o distanta de franare mai scurta decat anvelopele de vara. In plus, cauciucul de pe banda de rulare a anvelopelor de iarna isi pastreaza mai mult elasticitatea la temperaturi scazute, garantand siguranta optima.

E bine de stiut faptul ca, la un simplu control al Politiei Rutiere, sanctiunea pentru rularea pe drumurile acoperite de zapada, gheata sau polei cu anvelope de vara poate ajunge pana la 20 de puncte de amenda si chiar retinerea talonului masinii.

Pentru a evita o amenda, dar si pentru a te asigura ca circuli in bune conditii, fara sa risti viata ta si a celor pe care ii transporti cu masina, trebuie sa iti dotezi autovehiculul cu anvelope de iarna.

Nexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope din Romania, are o multime de promotii pentru cauciucuri de iarna, astfel incat sa te bucuri de preturi accesibile si, pe deasupra, si de bonusuri. Poti alege dintr-o gama variata de pneuri. Specialistii recomanda ca masinile sa fie dotate cu un set complet de cauciucuri de iarna. Investitia, chiar daca pare mare la prima vedere, se va dovedi extrem de utila din toate punctele de vedere. Atentie, insa! Nu ar trebui sa pastrezi anvelopele de iarna pe tot parcursul anului. Cauciucul proiectat sa fie eficient pe vreme rece se va uza rapid atunci cand asfaltul este incins.

Consulta oferta de anvelope de iarna din magazinul online nexxon.ro si alege pneurile potrivite pentru masina ta. In cazul in care nu stii pentru ce varianta sa optezi, apeleaza la experienta specialistilor Nexxon, disponibili oricand sa iti ofere un sfat profesionist.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea