Social

#madrid #atac #teroristi

Tribunalul Suprem a achitat in apel patru dintre cei 21 de condamnati pentru atacurile din Madrid

Tribunalul Suprem spaniol a achitat joi in apel patru dintre cei 21 de condamnati pentru atentatele comise la 11 martie 2004 la Madrid si a confirmat achitarea lui "Mohammed egipteanul", prezentat in proces drept organizatorul atacurilor, relateaza AFP.

Cei patru au fost exonerati de acuzatii care variaza de la trafic cu explozibili la apartenenta la o organizatie terorista .

Tribunalul suprem
a decis sa-i achite pe Basel Ghalyun si pe Mohamed Almallah Dabas, ambii condamnati in prima instanta la 12 ani de inchisoare pentru apartenenta la o organizatie terorista.

Tribunalul l-a achitat si pe Abdelilah El Fadual El Akil, condamnat in prima instanta la noua ani de inchisoare pentru colaborare cu o organizatie terorista, precum si pe Raul Gonzalez Pena, condamnat la cinci ani pentru furnizarea de explozibili.

Inalta Curte a respins recursurile prezentate de Parchetul impotriva achitarii lui Rabei Usman Sayed Ahmed, cunoscut drept "Mohamed egipteanul". El a fost achitat in prima instanta in octombrie 2007 de toate acuzatiile care il vizau, chiar daca fusese prezentat drept unul dintre organizatorii atentatelor soldate cu 191 de morti, cele mai sangeroase comise vreodata in Spania.

Inalta instanta a mai spus ca acesta nu poate fi condamnat in Spania pentru apartenenta la o organizatie terorista, fiind deja condamnat la opt ani de inchisoare pentru aceleasi fapte in Italia, unde este inchis.

Tribunalul suprem a mai decis astazi condamnarea lui Antonio Toro - unul dintre cei achitati in octombrie - la patru ani de inchisoare pentru trafic de explozibili.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea