Social

Tribunalul Bucuresti va decide deshumarea sotilor Ceausescu

Probele din dosarul in care a cerut deshumarea parintilor sai si stabilirea identitatii persoanelor ingropate in Cimitirul Ghencea Civil vor fi luate in discutie de instanta Tribunalului Bucuresti la jumatatea lunii februarie.

"Nu pot spune daca sotii Ceausescu sunt sau nu inmormantati la Cimitirul Ghencea Civil. Dar daca instanta administra toate probele, chestiunea ar fi fost lamurita. Asa, instanta se va pronunta doar in baza inscrisurilor si a interogatoriului MApN - care MApN nu e lamuritor, nu a raspuns la unele intrebari, sustinand totodata ca nu are de ce sa fie parte in acest proces", apreciaza avocatul lui Zoe Ceausescu . Initial, Judecatoria sectorului 5 Bucuresti respinsese, la 30 septembrie 2005, cererea Zoei Ceausescu, dar obliga sa demonstreze cu acte ca sotii Ceausescu se afla in mormintele respective, fapt care - potrivit avocatului - ar fi fost foarte greu de realizat. Anterior, instanta refuzase audierea unor martori-cheie ai procesului si inmormantarii fostilor dictatori, ca Gelu Voican Voiculescu, generalul Dan Voinea (procuror militar), generalul Victor Stanculescu (fost ministru al apararii) si generalul de brigada Mugurel Florescu.

La termenul din februarie, al doilea dupa apelul facut de Ministerul Apararii Nationale in acest dosar, s-ar putea pune si problema aducerii unor noi probe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea