Social

#tren rapid #bucuresti #trafic infernal

Trenurile rapide vor salva Bucurestiul de traficul infernal

Doi transport feroviar. In afara de fluentizarea traficului, proiectul ar ajuta la parcurgerea anumitor distante intr-un timp mult mai scurt. Cei doi arhitecti considera ca proiectul necesita o investitie de un miliard de euro, afirmand ca acesta ar putea fi terminat in doi ani.

TER Bucuresti nu necesita demolari sau modificari, din punct de vedere urbanistic , folosind 90% din infrastructura existenta. Liniile ferate nu vor ingreuna circulatia rutiera, deoarece se vor intersecta cu foarte putine strazi, iar fiecare dintre acestea va fi prevazuta cu o statie de metrou, pentru a facilita traficul calatorilor. Proiectul va dispune de cinci linii ferate, legate de localitatile din afara Bucurestiului.

T1 va lega Gara de Nord cu Aeroportul Otopeni , T2, Statia Eroilor de orasul Videle, T3, Piata Unirii de comuna Vidra, T4, Costin Georgian de comuna Fundeni si T5, Gara de Nord de Branesti. Arhitectul Andrei Egli a fost contactat de o firma germana de constructii, pentru realizarea proiectului. Totusi, autoritatile locale nu au nici o reactie.

Reprezentantii Primariei Capitale nu au afirmat nimic despre acest proiect, de care Ludovic Orban, fost ministru al Transportului, s-a arata foarte incantat. "Nu e nimic nou. E un proiect la care s-au gandit si oamenii nostri. In minister sunt, oricum, specialisti care isi fac treaba constiincios", a declarat Claudiu Dumitrescu, director in Ministerul Transporturilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea