Social

#ninsori Romania #vremea

Trenuri anulate, scolile – inchise din cauza ninsorilor. De cand nu a mai nins la sfarsitul lui martie

In Romania, cu doua saptamani inainte de Paste, este iarna veritabila! Meterologii au anuntat ca de astazi, 21 martie, aria precipitatiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest si va cuprinde cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea de sud a teritoriului si la munte, izolat, cantitatile de apa vor depasi 10...15 l/mp.

Primarul Capitalei, a anunţat, marţi, ca unitaţile şcolare din Bucureşti vor fi inchise vineri din cauza condiţiilor meteo dificile. Pentru vineri meteorologii au anunţat maxime in jurul a 0 grade şi minime intre -5 şi -3 grade. Mai ales seara şi noaptea, temporar va ninge. Se va depune strat nou de zapada, mai consistent, şi vantul se va intensifica, atingand spre sfarşitul intervalului viteze in jur de 50 km/h.

„Primarul General, Gabriela Firea, a analizat in aceasta dupa-amiaza, impreuna cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentantii ANM Bucuresti-Ilfov si inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informatii emise de meteorologi, care anunta ninsori si intensificari ale vantului in Bucuresti si a decis ca vineri, 23 martie, gradinitele, scolile si liceele din Capitala sa fie inchise“, se arata intr-un comunicat tranmis de Primaria Capitalei.  "In urma discutiilor avute cu reprezentantii ANM, care ne-au anuntat ca vremea se va inrautati semnificativ si ca va ninge in continuare toata saptamana, dar ca vineri vantul se va intensifica si ninsoarea va fi mai abundenta, am decis ca, pentru siguranta copiilor nostri, cursurile in unitatile de invatamant de stat din Capitala sa fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabila, pe care mi-o asum in calitate de Primar General, din dorinta de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Meteorologii anunta ca vremea deosebit de rece se va mentine pana spre sfarsitul saptamanii si vor mai fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe parcursul zilelor de joi si vineri, in special in sud, in sud-est si la munte.

De cand nu a mai nins la sfarsitul lui martie

De-a lungul timpului au mai fost episoade cu ninsori tarzii, la mijloc sau chiar la sfarsit de martie. Asadar, in anul 1962, a nins in 26 martie, anul urmator, in 25 martie. Apoi, in 1966, la 27 martie, in 1969, la 25 martie, in 1972, la 25 martie. Pana in 1995, cand a nins in 29 martie, a fost o pauza. Apoi, a mai nins in 26 martie 1997, in 30 martie 2001 si in 26 martie 2013. 013.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea