Social

Trei victime si trei campioni

Doi copii si un motociclist au murit in timpul Raliului Dakar 2006, incheiat ieri. Aceasta cursa neagra a avut totusi cistigatorii ei: Alphand, Saghin si Coma.

In ziua in care se comemorau 20 de ani de la moartea, in Mali, intr-un accident de elicopter, a inventatorului Paris-Dakar, Thierry Sabine, si a altor patru persoane, printre care cintaretul Daniel Belavoine, Raliul a mai facut o victima, a treia in 2006 si a 48-a a istoriei sale de 28 de ani. Un baietel de 12 ani a fost lovit fatal de camionul de asistenta al echipei Yamaha, in Senegal , la doar o zi dupa ce o masina de concurs acrosase mortal un copil de 10 ani, in Guineea , si la cinci zile de la decesul motociclistului australian Andy Caldecott. Din cauza evenimentelor dramatice survenite in ultimele doua zile, etapa Dakar-Dakar (110 km), care incheie editia 2006, nu va fi cronometrata, au anuntat apoi organizatorii, astfel ca invingatorii editiei 2006 s-au stabilit dupa penultima etapa, Tambacunda-Dakar. Marc Coma, la motociclete, si Luc Alphand, la sectiunea auto, sint cei care au fost incoronati in capitala Senegalului, ambii aflindu-se la primele victorii. Fost campion mondial la schi alpin , in 1997, Alphand l-a devansat cu 17 minute pe sud-africanul Giniel De Villiers, in timp ce Coma a fost cu 73 de minute mai rapid decit cistigatorul editiei trecute, francezul Cyril Despres. La camioane a cistigat detasat, cu peste doua ore avans, rusul Vladimir Saghin. Pentru al doilea an consecutiv Romania a avut un reprezentant in acest Raliu, pe Zsolt Szilveszter, care a abandonat in etapa a cincea. Acesta a fost transferat ieri la o clinica din Budapesta.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea