Social

#patinoare romania #finalizare patinoare

Trei patinoare ar putea fi incluse in programul "Patinoare pentru Romania"

Trei patinoare din Brasov, Targu-Secuiesc (Covasna) si Carta (Harghita) ar putea fi incluse in acest an in programul national "Patinoare pentru Romania", pentru a fi finalizate lucrarile de constructie.

Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata ( FRHG ), Tanczos Barna, a declarat, luni, la Sfantu-Gheorghe, ca doua dintre cele trei patinoare sunt in faza avansata a lucrarilor si mai este necesara finalizarea acoperisului si a unor vestiare, iar la Brasov patinoarul in cauza este in faza de inceput constructiei si trebuie continuate lucrarile, informeaza Newsin.

"Aceasta este singura solutie de a ridica nivelul infrastructurii in hochei, cu implicarea directa a Guvernului Romaniei. Investitiile sunt foarte mari si autoritatile locale nu pot din bani proprii", a declarat Tanczos Barna.

El spune ca lucrarile de construire a patinoarelor de gheata pot ajunge la cateva milioane de euro, iar investitiile in patinoare se pot clasa in trei categorii.

Astfel, putem vorbi de patinoarele mici, de agrement, cu scop didactic, cu maxim 500 de locuri, care presupun si cele mai scazute costuri, apoi patinoarele cu sali de patinaj cu pana la 3.500 de locuri pentru spectatori, construite in resedinte de judet si orase, si cel mai complex patinoar este o sala multifunctionala, cu cel putin 5.000 de locuri, care insa ar costa cateva zeci de milioane de euro si doar Bucurestiul ar putea sustine o asemenea investitie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea