Social

#batran mort slatina

Trei medici, sanctionati dupa moartea pacientului plimbat intre spitale

Dupa ce un batran a murit pentru ca a fost plimbat pe holurile spitalului din Slatina timp de patru ore, anchetatorii au decis ca doi dintre medicii implicati in acest caz sa primeasca doar avertisment iar unul din ei sa fie sanctionat cu 10%, timp de trei luni.

Comisia de ancheta a decis sanctionarea cu 10% din salariu, pentru trei luni, a doctorului Fulga, de la Unitatea Primire Urgenta, potrivit lui Ion Bratoi, directorul Spitalului Municipal Slatina. Alti doi medici au fost sanctionati cu avertismente . Diagnosticul care i s-a pus batranului in urma anchetei a fost de subnutritie.

Batranului i-a fost refuzata internarea pe motiv ca nu avea asigurare si nu era caz de urgenta. "Plimbarea" lui Mihai Constantinescu (63 de ani) din Draganesti, dar si moartea lui au fost filmate si transmise joi de Realitatea TV. Barbatul a fost purtat pe targa timp de patru ore de la o sectie la alta a spitalului, insotit de asistenta de la ambulanta, fara ca medicii sa ii acorde primul ajutor .

Potrivit medicilor de la ambulanta, batranul era subnutrit si nu mancase de trei zile. "N-au vrut sa-l interneze prima data pentru ca nu era asigurat medical, am facut rost prin fax de asigurare, apoi nu l-au internat pentru ca nu era urgenta medicala", a declarat asistenta medicala, Mihaela Ionita. Barbatul a murit la patru ore dupa ce a fost adus in spital, iar ultimele sale clipe au fost filmate de postul de televiziune Olt TV. "A fost tratat cu superficialitate.

A fost refuzat pentru ca nu are asigurare, ceea ce din punct de vedere uman nu este acceptabil. Partea cu asigurarea se rezolva dupa. A fost gasit cazut jos in curtea lui, a fost etichetat ca si caz social .

Totul s-a facut incalcand ordinele Ministrului Sanatatii, care sunt facute ca sa previna astfel de situatii", a declarat, pentru Realitatea TV, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat. Raed Arafat a declarat ca, potrivit legii, orice pacient care vine la spital insotit de medicii de la ambulanta trebuie preluat in termen de 15 minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea