Social

#cazuri #gripa #h1n1 #imbolnavire #gripa porcina

Trei cazuri suspecte de gripa porcina la Cluj Napoca

Trei cazuri suspecte de gripa porcina au aparut in tara noastra, la Cluj Napoca. Evenimentul Zilei anunta ca la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca au fost internate, in ultimele trei zile, doua persoane suspecte de gripa porcina, un al treilea caz fiind al unui copil care nu a fost inca internat.

Se pare ca cele doua persoane aflate deja sub supravegherea medicilor s-au intors de la munca din strainatate si au manifestat simptome de gripa: febra mare, dureri musculare , oboseala. Potrivit EVZ, cei doi sunt un baiat din Turda, abia revenit din Spania si o fata din Dej, care a fost preluata de un echipaj de ambulanta direct din autogara Dej, dupa ce i s-a facut rau in autocarul care o aducea din Germania.

Conform medicilor clujeni, cel de-al treilea caz suspect il are subiect pe fiul unor medici din Cluj. Baietelul, in varsta de patru ani din Cluj-Napoca, nu a fost internat inca, din cauza refuzului parintilor de a-si lasa copilul in spital. Se pare ca cei trei tocmai s-au intors saptamana aceasta dintr-o excursie in California, baiatul incepand sa se simta rau imediat dupa sosirea in tara.

In toate cele trei cazuri, medicii au recoltat probe de sange si le-au trimis la Institutul „Dr. I Cantacuzino ”, din Bucuresti. 

Ieri, autoritatile internationale anuntau ca numarul tarilor in care s-au semnalat imbolnaviri cu virusul H1N1 al gripei porcine a ajuns la 24, dupa ce Suedia si Polonia au confirmat fiecare cate un caz. Numarul bolnavilor a crescut si in Statele Unite, iar numarul deceselor cauzate de aceasta maladie se ridica la 44 (42 dintre ele numai in Mexic). Pana ieri, autoritatile romane nu anuntasera nici un caz de imbolnavire sau suspiciune de imbolnavire cu gripa porcina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea