Social

#hacker #nasa # inschisoare # servere nasa

Trei ani de inchisoare pentru hackerul roman care a spart serverele NASA

Robert Butyka, romanul care a spart serverele NASA, a fost condamnat, joi, la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, informeaza computerworlduk.com.

Acesta poate, inda, sa conteste decizia Curtii Cluj-Napoca in decurs de 10 zile. In varsta de 26 de ani, Butyka a fost arestat de DIICOT pe 15 noiembrie .

El a fost acuzat de acces neautorizat la un sistem informatic , modificarea si restrictionarea accesului la date securizate si posesia de programe de hacking.

In timpul primei audieri , care a avut loc pe 10 ianuarie , Butyka a recunoscuta ca a patruns ilegal in mai multe servere ale NASA, insa a spus ca daca el nu ar fi facut-o, ar fi facut-o altcineva, pentru ca securitatea era destul de slaba.

Institutia americana cere daune in valoarea de 580.000 de dolari, iar tribunalul de la Cluj-Napoca a decis ca va trata acest caz separat, intr-un proces civil , care va avea loc pe 13 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea