Social

#ora de iarna 2016 #ora de iarna #cum ne afecteaza trecerea la ora de iarna #sanatate ora de iarna # trecere la ora de iarna #trecerea la ora de iarna 2016

Trecem la ora de iarna! Cum ne afecteaza schimbarea orei

Weekendul acesta trecem la ora de iarna. Aceasta schimbare are loc anual, in ultimul weekend din luna octombrie.

Anul acesta, trecerea la ora de iarna va avea loc in noapte dintre 29 si 30 octombrie, cand ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Ora de iarna va dura pana in ultimul weekend din luna martie, cand vom trece din nou, la ora de vara.

Cum ne afecteaza trecerea la ora de iarna

Schimbarea orei duce la perturbarea ceasului biologic al multor persoane. Odata cu aceasta schimbare, in organismul uman pot interveni dereglari hormonale, mai ales in ceea ce priveste melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Totodata, trecerea la ora de iarna duce la scaderea vigilentei si la oboseala accentuata. Potrivit studiilor, schimbarea orei poate afecta sanatatea mintala. Potrivit unei cercetari efectuate de oameni de stiința australieni, numarul de sinucideri este mai mare in primele saptamani dupa shimbarea orei, fata de restul anului.

Potrivit studiilor efectuate de de-a lungul timpului, trecea la ora de iarna, le poate provoca oamenilor stari de irascibilitate, tulburari de somn, cresterea nivelului de stres, perturbarea rutinei zilnice (care ne ajuta sa fim organizati si sa ne dozam energia corespunzator) si instalarea asteniei de toamna, potrivit realitatea.net.

Citeste si: Trecerea la ora de iarna! Zodiile afectate de schimbarea orei

Sursa foto: dcnews.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea