Social

#tratament revolutiona #tratament coronavirus #coronavirus #donald trump #birocratie #romania

Tratamentul revolutionar pe care l-a primit Trump nu poate fi folosit in Romania din cauza birocratiei

Dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus, presedintele Americii, Donald Trump, a primit un cocktail de anticorpi monoclonali cu dublu rol - de reducere a intensitatii simptomelor si de micsorare a incarcaturii virale a pacientului.

 

Trump a primit un medicament revolutionar, care nu este inca disponibil publicului larg. Acesta este insa esential in tratarea cazurilor grave.

Folosirea acestui medicament ar putea sa inceapa si in Romania, insa procesul a fost impiedicat de birocratie - medicii romani nu au aprobarea Agentiei Nationale a Medicamentului pentru a incepe studiile clinice.

“Este o combinatie de doi anticorpi monoclonali care tintesc, practic, proteina de suprafata a virusului, acea proteina prin care virusul se ataseaza de celula tinta si prin intermediul careia intra in interiorul celulei. Acesti doi anticorpi monoclonali sunt selectati din serurile pacientului, din sangele pacientilor care au avut aceasta infectie si, ulterior, replicati, recombinati pe soareci care au acelasi tip de raspuns imun ca omul.

Practic, acesti anticorpi monoclonali au un rol atat pentru preventie cat si pentru terapie. Beneficiile din studiile de faza 1 si 2 sunt legate de scaderea incarcaturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat ca un pacient care are o incarcatura virala mare are un risc mai mare de a dezvolta o forma severa, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensitatii simptomatologiei.

Acesti anticorpi din studiile facute pe cei 275 de pacienti au un profil de siguranta foarte bun si, probabil ca vor reprezenta, in momentul de fata, o solutie de viitor pentru tratamentul acestei infectii. Compania farmaceutica este Regeneron, este recunoscuta aceasta companie pentru inovatie si cercetare in terapia cu anticorpi monoclonali, ei au dezvoltat anticorpi monoclonali inclusiv pentru ebola”, a spus dr. Valeriu Gheorghita, medic infectionist la Spitalul Militar Central, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea