Social

#ibuprofen #paracetamol #tratament raceala #infectii tract respirator

Tratamentul popular impotriva racelii care este, de fapt, inutil

Un nou studiu realizat oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton a aratat ca, spre deosebire de paracetamol, ibuprofenul sau combinatia de ibuprofen si paracetamol nu are niciun efect asupra infectiilor tractului respirator.

De asemenea, cercetatorii au aratat ca nici inhalatiile cu abur nu au niciun efect in tratarea racelilor, ba, mai mult, numeroase persoane care au incercat aceasta metoda s-au ales si cu arsuri pe tractul respirator.

"Cel mai des utilizate remedii pentru tratare in cazul infectiilor tractului respirator sunt paracetamolul, ibuprofenul sau o combinatie a celor doua. Probabil ca medicii nu ar trebui sa sfatuiasca pacientii sa utilizeze inhalarea aburului zilnic, avand in vedere ca aceasta practica nu aduce beneficii simptomatice in cazul infectiilor tractului respirator.

In plus, unii dintre pacienti s-ar putea rani. De asemenea, recomandarea ibuprofenului sau a unei combinatii de ibuprofen si paracetamol s-ar putea sa nu fie eficienta. Cu toate acestea, cercetarea noastra a indicat ca ibuprofenul pare sa fie mult mai de ajutor in cazul copiilor si al pacientilor care sufera de infectii pulmonare”, a declarat profesorul Paul Little, coordonator al studiului.

Sursa foto: unica.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea