Social

#dan enescu #maternitatea giulesti #bebelusi

Tratamentul bebelusilor arsi la Giulesti: 40.000 euro

Ultimul bebelus ranit in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti , a fost externat, miercuri, in stare buna . Tratamentul bebelusilor afectati de incendiu a costat 40.000 euro.

Directorul Spitalului " Grigore Alexandrescu ", Dan Enescu , este mandru de recuperarea celor cinci bebelusi care au supravietuit incendiului . Ultima externata, o fetita nascuta cu o greutate de 920 de grame a parasit ieri spitalul cantarind doua kilograme.

Enescu spune ca bebelusii care au supravietuit vor avea o dezvoltare normala. Copii vor fi insa verificati de medici saptamanal pana la varsta de 7 ani, pentru a preveni orice risc.

"Este o experienta fara precedent. Acesti copii erau la minus 2 luni, adica nu implinisera varsta de sarcina de noua luni. Iar in aceste conditii posibilitatile lor de regenerare sunt extraordinare. Pot sa va spun ca nu cunosteam aceste posibilitati deosebite atat de precis ca acum. Si le-am trait pe propria noastra piele si evident pe pielea lor. Din niste tesuturi necrozate, in mod evident distruse, ei au reusit sa se regenereze, sa plece de noi neatinsi", a explicat Dan Enescu, citat de Adevarul.

Vindecarea bebelusilor poate oferi informatii pretioase pentru avansarea cunostintelor medicale. Costul tratamentului bebelusilor s-a ridicat la 40.000 de euro.

"Abia acum am facut un calcul, pentru ca era necesar sa fie externat si ultimul copil pentru a avea o cifra finala. Si tocmai am primit raportul este vorba despre o suma destul de mica, as spune aproximativ 40.000 de euro. Cifrele nu sunt atat de mari, pentru ca medicatia se da la aceasta varsta pe kilogram corp. Dar acest succes se datoreaza in proportie de 90% personalului si restul - medicamentelor", a mai spus Enescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea