Social

#transport gratuit elevi #transport gratuit #transport elevi

Transport gratuit pentru elevii din Romania

Elevii din Romania vor beneficia de transport gratuit. Potrivit unui nou proiect toti elevii din Romania vor beneficia de transport gratuit local si transport gratuit cu trenul, in cazul celor care fac naveta. Si transportul cu metroul va fi gratuit pentru acestia.

 

“In sedinta Executivului de ieri, 28.05.2020, a fost aprobata Hotararea de Guvern prin care se reglementeaza procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia in mod gratuit de urmatoarele: transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta intre localitatea de domiciliu si localitatea unde sunt scolarizati fiind, astfel, asigurata pe toata perioada anului scolar. Elevii care sunt scolarizati in Romania vor beneficia de gratuitate pentru transportul local rutier si naval, transportul rutier judetean si naval intre localitatea de domiciliu si localitatea unde sunt scolarizati, transportul interjudetean si transportul intern feroviar si cu metroul”, informeaza Guvernul.

Pentru a beneficia de transport gratuit elevii au nevoie de carnete de elev stampilate, de la unitatea de invatamant de care apartin. Cu ajutorul acestora elevii vor putea beneficia de eliberarea unui document de calatorie cu transportul local de tipul legitimatie de transport/ abonament/ card sau alte documente tip, cu valabilitate lunara.

Cei care au domiciliul intr-o alta localitate fata de localitatea in care se afla unitatea scolara, vor avea nevoie de o adeverinta eliberata de unitatea de invatamant, care atesta calitatea de elev inmatriculat la unitatea de invatamant, in vederea deplasarii cu titlu gratuit, de la domiciliu la unitatea scolara. In baza acestei adeverinte, operatorul de transport rutier/naval elibereaza documentul de calatorie de tipul legitimatie de transport/ abonament/ card sau alte documente tip, pe traseul prevazut in adeverinta eliberata de unitatea de invatamant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea