Social

#transparency international #romania #dna

Transparency Romania cere ca numirea sefului DNA sa se faca corect

transparency international Romania apreciaza ca necesara numirea unui procuror sef la conducerea DNA in conditii de maxima transparenta, atat cu privire la analiza activitatii de pana acum a Directiei, cat si cu privire la criteriile de numire.

Transparency International Romania considera drept fireasca aducerea la cunostinta publica a criteriilor si profilului persoanei avute in vedere in desemnarea procurorului sef care va fi numit la conducerea Directiei Natioanle Anticoruptie, precum si a obiectivelor individuale si manageriale puse in sarcina acestuia.

Totodata, TI considera ca, in absenta aplicarii principiului transparentei in ceea ce priveste realizarea unei analize a activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, "orice asemenea examinare este susceptibila de existenta unor concluzii prestabilite referitor la desfasurarea eficienta a activitatii acestei institutii".

Prin urmare, Transparency International Romania cere expunerea publica a criteriilor pe care se bazeaza analiza activitatii Directiei atat in ultimele 6 luni de conducere interimara , cat si pe perioada de 3 ani a mandatului expirat in 12 august 2008 , precum si indicatorii pe care ii are in vedere ministrul Justitiei pentru a determina eficienta demersurilor institutiei, expunere din care sa rezulte daca DNA si-a indeplinit indatoririle si misiunea propusa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea