Social

#hiv #scadere #transmitere #adrian streinu-cercel #institutul matei bals #procenta #progres

Transmiterea HIV de la mama la fat a scazut la 2-3 procente in ultimii 14 ani

In 1998, in 40% dintre cazuri, virusul HIV se transmitea de la mama la fat. In prezent, acest procentaj este mult mai mic, de doar 2-3%, a precizat marti Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals.

Totodata, Adrian Streinu-Cercel a adaugat ca obiectivul pentru urmatorii ani este reducerea acestui procentaj cu inca 1-2%.

"Romania a facut un progres extraordinar fata de anii 1997-1998, cand rata de transmitere de la mama la fat era de circa 40%. In momentul de fata este de 2-3%. (...) Principalul obiectiv pentru urmatorii ani este sa scadem transmiterea de la mama la fat cu inca 1-2 procente, adica sa ajungem sub 1%, ca orice tara civilizata", a declarat managerul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals in cadrul unei conferinte sustinute la Constanta.

Potrivit datelor furnizate de Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, de la inceputul anului si pana la data de 30 septembrie 2012, au fost depistate 543 de cazuri noi de HIV/SIDA la nivelul intregii tari. In Romania traiesc in momentul de fata peste 11.000 de bolnavi HIV/SIDA, aflati sub tratament.

Foto: occupycorporatism.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea