Social

#gaze rusesti #ajung romania #24 ore

Transgaz: Gazele vor ajunge in Romania in circa 24 de ore

Gazele rusesti livrate prin Ucraina vor ajunge in Romania in circa 24 de ore, a declarat marti directorul general al Transgaz , Ioan Rusu.

Decizia de deschidere a vanelor din cele doua statii, Isaccea si Mediesul Aurit, va fi luata de Transgaz si Gazprom Export , potrivit NewsIn.

De asemenea, in urma conversatiei telefonice dintre reprezentantii Transgaz si cei ai Gazprom Export in Romania, acestia din urma au confirmat reluarea livrarilor de gaze.

"Va mai dura de la cateva ore pana la o zi pentru ca aceste gaze sa ajunga in Romania. Dureaza in functie de regimul de transport. Distanta de la granita dintre Rusia si Ucraina si pana la granita dintre Romania si Ucraina este de 900-1000 km", a explicat Ioan Rusu.

Acesta a mai spus ca autoritatile romane vor decide impreuna cu reprezentatii Gazprom-Export ora la care se vor deschide vanele la statiile Isaccea si Mediesul Aurit. Ucraina a inceput sa primeasca din nou gaz rusesc , dar tranzitul sau spre Europa nu va fi reluat decat peste cateva ore, din cauza unor proceduri tehnice in curs, a anuntat un purtator de cuvant al companiei ucrainene care gestioneaza gazoductele, Uktransgaz, citat de AFP.

"Gazul intra pe teritoriul ucrainean", a declarat purtatoarea de cuvant, Inna Koval. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea