Social

Transferurile lui Mutu si Bratu la DNA

DNA a cerut Inspectoratului General al Politiei dosarele constituite in urma verificarilor privind transferurile fotbalistilor Adrian Mutu si Florin Bratu, ne-a declarat, ieri, purtatorul de cuvint al institutiei, Livia Saplacan. Aceste dosare sint legate de presupuse evaziuni fiscale si am considerat ca este de competenta noastra, a mai spus aceeasi sursa. Zilele urmatoare urmeaza ca DNA sa ceara date asemanatoare si despre alti fotbalisti.

Transferul lui Bratu de la Rapid la Galatasaray a fost facut pentru 2,750 milioane de dolari. Din aceasta suma, doar 630.000 de dolari au intrat direct in contul Rapidului, restul fiind impartiti intre Ioan Becali si Gica Popescu . In ceea ce priveste transferul lui Mutu de la Dinamo la Inter Milano, suma care nu se regaseste in documente este 3, 9 milioane de dolari . Dinamo a prezentat un contract in care suma de transfer era de doar 2,1 milioane de dolari, in timp ce presa italiana a scris despre sase milioane de dolari. In urma dezvaluirilor, Becali si Popescu au fost amendati cu cite 40.000 de dolari de FRF, primului anulindu-i-se si licenta de impresar. In plus, Garda Financiara , Directia Cercetari Penale din IGPR si Interpol Romania au solicitat FRF toata documentia in acest caz. Speriat de amploarea anchetei, Gica Popescu a platit intr-o singura zi impozite de 400.000 de dolari, dar cercetarile continua pe latura penala.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea