Social

#transfagatasan #circulatie transfagarasan #rute ocolitoare #telecabina #balea lac # inchidere transfagarasan

Transfagarasanul, inchis circulatiei, incepand de azi! Rute ocolitoare

Transfagarasanul a fost fost inchis circulatiei, incepand de astazi, 1 noiembrie. Singura cale de acces spre Balea Lac si hotelul de gheata fiind telecabina. Transfagarasanul urmeaza sa fie redeschis anul viitor, dupa ce pericolul inghetului trece.

"Decizia inchiderii acestui sector de drum a fost luata in conformitate cu Regulamentul de functionare a drumului national DN 7C (Transfagarasan), dar si din cauza conditiilor meteo nefavorabile din ultima perioada, care pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, pericol de polei", se arata intr-un comunicat de presa al CNAIR, potrivit mediafax.ro.

Singura cale de acces pentru turistii care vor sa practice sporturi de iarna in zona Balea Lac, sau sa viziteze hotelul de gheata ce se construieste anual, in zona, este cu telecabina. Aceasta a fost pusa in functiune si poate fi utilizata incepand de astazi. Costul unui drum cu telecabina este de 30 de lei.

"Sunt mii de turisti care urca la Balea Lac dupa ce Transfagarasanul este inchis, ei utilizand telecabina. Noi am facut toate verificarile. Telecabina a fost pusa in functiune si totul este ok din punctul nostru de vedere", a declarat, corespondentului mediafax.ro, Leo Klingeis, adminsistratorul telecabinei.

Sursa foto: paginadeagricultura.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea