Social

#liban #beirut #investitii #turism #agricultura #traian băsescu

Traian Basescu vrea extinderea Romaniei pe pietele arabe

Seful statului a discutat politica de export a Romaniei in timpul vizitei in Libia. Basescu a discutat in Camera de Comert din Beirut despre nevoia tarii noastre de a reduce dependenta exporturilor catre Europa.

"Aici putem vorbi de regretul Romaniei, ca timp de 20 de ani am uitat de pietele tarilor arabe, am exportat totul spre UE si acum regretam pietele din Iran, Irak, Siria, Egipt, Liban, care erau pietele noastre traditionale", a declarat Traian Basescu in fata oamenilor de afaceri libanezi, citat de Cotidianul.

Traian Basescu a explicat investitorilor libanezi atractivitatea economica a Romaniei chiar si in vreme de criza . Rata somajului nu va repasi in tara noastra 6% si presedintele se asteapta la o crestere economica negativa intre -1 si - 4 procente .

Domeniile cele mai potrivite pentru investitii pe care presedintele le-a recomandat libanezilor au fost industria alimentara si turismul. El a explicat ca si domeniul imobiliar si al constructiilor sunt alte ocazii bune de investitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea