Social

#basescu #csat #sedinta

Traian Basescu vrea de urgenta o sedinta CSAT

Presedintele Traian Basescu va convoca astazi, 12 august, o sedinta Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pe tema conflictului din Caucaz . Intalnirea CSAT este a doua de acest gen de la debutul conflictului dintre Georgia si Rusia.

Romania reafirma necesitatea respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale ale Georgiei, iar CSAT a decis sambata ca institutiile abilitate sa fie pregatite pentru evacuarea cetatenilor romani din Georgia, daca situatia va impune acest lucru.

"Cu privire la situatia din Georgia, Romania reafirma necesitatea respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale ale acestui stat", se arata intr-un comunicat de presa remis de Presedintie, in urma sedintei CSAT de sambata seara.

Administratia Prezidentiala a anunta totodata ca CSAT a decis ca institutiile abilitate sa fie pregatite pentru evacuarea cetatenilor romani din Georgia, daca situatia va impune acest lucru.

In comunicat este reamintit ca evolutia conflictelor inghetate din zona Caucazului si a bazinului Marii Negre a constituit o preocupare constanta a politicii externe, iar Romania a atras atentia cu privire la riscul acestor conflicte in planul securitatii regionale.

De asemenea, comunicatul afirma ca Romania face un apel la toate partile sa dea dovada de responsabilitate si sa inceteze imediat ostilitatile, in vederea crearii de conditii pentru negocieri care sa garanteze pacea si stabilitatea in regiune. Potrivit documentului Presedintiei, Romania se va alatura eforturilor comunitatii internationale pentru a identifica o solutie politica a crizei din Georgia.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) s-a mai reunit in sedinta, sambata seara, pentru a discuta despre situatia din Caucaz.

Membrii Consiliului s-au intalnit pentru a decide pozitia Romaniei cu privire la Osetia de Sud .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea