Social

#papa #inscaunare #vatican #ceremonie #traian băsescu #Papa Francisc I # Bartolomeu I

Traian Basescu va participa la inscaunarea noului Papa

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va participa maine la inscaunarea noului Papa Francisc I, ceremonie ce va avea loc la Vatican.

Traian Basescu a mai facut o vizita recenta la Vatican, luna trecuta, dupa ce Papa Benedict al 16-lea a anuntat ca isi da demisia.

La ceremonie de inscaunare a noului Papa va mai participa si Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, ceea ca va reprezenta un gest istoric, deoarece este pentru prima data de la Marea Schisma din 1504 cand un patriarh ortodox de la Constantinopol participa la o astfel de ceremonie a Bisericii Catolice.

Patriarhul Bartolomeu I a facut acest anunt pe contul sau de Facebook, iar aceasta veste reprezinta si un semn de imbunatatire a relatiilor dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica, potrivit agentiei de presa rusesti Ria Novosti.

„Vreau sa imi exprim speranta si increderea ca Sfantul Parinte va contribui la pacea unei omeniri deja impovarate, a saracilor si a celor suferinzi”, a scris Bartolomeu I in scrisoarea de felicitare a noului Papa.

De asemnea, la ceremonia de la Vatican vor mai participa zeci de sefi de stat si gurven din intreaga lume, printre care si vicepresedintele american Joe Biden.


Sursa foto: www.caleaeuropeana.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea