Social

#demitere traian basescu # suspendare traian basescu #referendum #traian băsescu

Traian Basescu va fi demis daca prezenta la vot este peste 50%

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca referendumul de pe 29 iulie va fi validat doar daca se prezinta la vot 50% plus unul din numarul total de alegatori inscrisi pe listele electorale permanente si nu cu peste jumatate din numarul celor care se vor prezenta la vot in acea data, asa cum se prefigura.

In ciuda efortului Guvernului Ponta de a schimba Legea Referendumului, pentru a fi in favoarea demiterii presedintelui, si anume ca acesta sa fie validat doar cu jumatate plus unul din numarul alegatorilor prezenti la vot, Curtea Constitutionala a decis, astazi, ca votul va fi valabil doar in conditiile in care se prezinta la urne peste 50% din numarul total de alegatori inscrisi pe liste. Acest lucru inseamna ca trebuie sa iasa la vot peste noua milioane de romani.

Premisele sunt nefavorabile intentiei Guvernului Ponta de a-l demite pe Traian Basescu, daca se ia in considerare faptul ca este vara, este si perioada de concedii, iar rata de participare ar putea fi foarte mica, dar si faptul ca la precedentul referendum organizat in 2007, nu s-a atins pragul de 50% plus unul, iar votul a fost invalidat.

Foto: Presidency.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea