Social

#Traian Basescu Costel Casuneanu #Traian Basescu dosar penal #Traian Basescu spalare de bani #traian băsescu

Traian Basescu, urmarit penal pentru spalare de bani!

 

Fostul presedinte Traian Basescu a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani in dosarul terenului lui Costel Casuneanu, fiind acuzat de spalare de bani!

 

Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, catre Oficiul de combatere a spalarii banilor, scrie antena3.ro.

Potrivit surselor judiciare, Parchetul isi bazeaza acuzatiile pe declaratii de martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

“Aceasta este solicitarea domnului Ciuvica de cand a facut plangerea. O sa vedem. Categoric am cum (sa justifice provenienta banilor cu care a cumparat terenul din Privighetorilor şi vila din Bucureşti Ploieşti 137 B – n.r.), dar nu fac nicio declaratie pe tema pana nu primesc citatia. Astea sunt afirmatiile lui Ciuvica, daca procuroarea şi le-a insuşit…eu cu draga inima o sa le lamuresc cand o sa fiu citat”, a declarat Traian Basescu pentru Romania Curata.

Basescu urma sa fie chemat, miercuri, la Parchet pentru a i se aduce in mod oficial la cunostiinta calitatea de suspect, insa pana la urma invitatia la Parchet s-a amanat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita, scrie romaniatv.net.

A platit 1,5 miliarde de lei si a luat 12 miliarde de lei

Traian Basescu si omul de afaceri Costel Casuneanu au cumparat, in anul 2000, de la acelasi proprietar cate un teren de 3.700 de mp in Aleea Privighetorilor. Traian Basescu a platit un pret ireal de mic, de aproape 1,5 miliarde de lei vechi. In aceeasi zi, Costel Casuneanu a platit aceluiasi proprietar o suma de patru ori mai mare. Doi ani mai tarziu, Traian Basescu a vandut terenul contra sumei de 12 miliarde de lei vechi. 

Cumparatorul era Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Casuneanu.

Traian Basescu a recunoscut, intr-o declaratie in fata camerelor de filmat, ca adevaratul cumparator a fost Costel Casuneanu. Cu banii din tranzactie, Traian Basescu a motivat cumpararea vilei din Otopeni, pe care a donat-o fiicei sale, Ioana Basescu, scire realitatea.net.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea