Social

#emil boc #servicii #politisti #jandarmi #traian băsescu

Traian Basescu si Emil Boc au renuntat la serviciile politistilor si jandarmilor

Emil Boc, premierul Romaniei,  a renuntat la serviciile Politiei Romane pentru coloanele oficiale. Anuntul a facut la intoarcerea sa in tara, din Statele Unite ale Americii. Decizia vine dupa ce vineri, presedintele Traian Basescu a dispus renuntarea la serviciile jandarmilor si politistilor.

"Presedintele a renuntat la serviciile politistilor si jandarmeriei care ii asigurau securitatea. Masura a fost luata in contextul in care politistii au participat vineri la o actiune de protest ilegala. De securitatea presedintelui se ocupa, in prezent, SPP",  a precizat Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al sefului statului.

Traian Basescu a declarat ca salariatii MAI care au protestat vineri la Cotroceni au incalcat legea:  "Plec de la premiza ca sunt foarte multi romani care sunt nemultumiti de masurile de austeritate pe care guvernul a fost nevoit sa le ia pentru ca nu are bani. Inteleg nemultumirea tuturor categoriilor sociale, inclusiv a politistilor. Si ei fac parte obiectul reducerii salariilor cu 25%. Stim foarte bine ca multi romani au manifestat in aceasta perioada in Bucuresti, dar toti au manifestat respectand legea. Singurii care au incalcat legea au fost salariatii MAI. Nu ma refer numai la politistii care au manifestat, ci si la jandarmii care nu au aplicat legea, au negociat-o cu sindicalistii. Un act ilegal ramane un act ilegal. Politistii au facut un mars ilegal si sunt cei care alaturi de jandarmi trebuie sa vegheze la respectarea legalitatii altor manifestari publice. Cred ca vor avea o dificultate sa ceara la manifestatiile viitoare respectarea legii".

"Vreau sa intelegeti ca Palatul Cotroceni nu e al meu. Eu sunt un vremelnic chirias. Este si el un simbol al statului roman, de aceea cred ca eu, in calitate de presedinte, nu pot asocia Presedintia Romaniei si presedintele Romaniei cu salariatii dintr-o institutie in care salariatii au incalcat legea. De aceea am dat dispozitie SPP sa nu mai apeleze la nicio prestatie a MAI. Politistii din escorta mea ii simpatizez, le multumesc pentru sprijin, dar fac parte in momentul de fata dintr-o institutie care e asociata de romani cu o institutie care nu respecta legea. Nu pot asocia Presedintia cu salariati ai MAI. Este problema Guvernului sa rezolve imediat problemele de disciplina si de respectare a legii in MAI", a adaugat Traian Basescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea