Social

#suspendare #recalculare #pensii #militari #traian băsescu

Traian Basescu: Se suspenda recalcularea pensiilor cadrelor militare

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica seara, suspendarea recalcularii pensiilor cadrelor militare.

Decizia a fost luata in urma discutiilor purtate la Palatul Cotroceni cu premierul Emil Boc,  ministrii Finantelor, Gheorghe Ialomitianu , Internelor, Traian Igas , Apararii, Gabriel Oprea , precum si cu sefii SIE si SRI.

"Prima concluzie a discutiilor de azi este ca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuie respectata., deci se suspenda procesul de recalculare a pensiilor", a declarat Basescu.

Traian Basescu a mai anuntat ca urmeaza sa se emita o ordonanta de urgenta de prelungire a termenului de recalculare a pensiilor militare pana la 31 decembrie 2011 . De asemenea, pensiile recalculate pe Legea 119 si comunicate raman valabile, atat cele care au crescut, cat si cele care au scazut. In ce priveste celelalte pensii militare, in luna februarie, nivelul lor va fi cel din decembrie la care se va adauga diferenta din luna ianuarie.

Sindicatul pensionarilor militari a anuntat ca va protesta, luni, in Bucuresti si la prefecturile din tara, cerand Guvernului, MAI, MApN si SRI sa opreasca recalcularea pensiilor lor si sa respecte hotararea ICCJ privind suspendarea aplicarii HG 735/2010.

Protestatarii din Bucuresti se vor reuni, de la ora 10.00, in Piata Revolutiei, de unde, la ora 11.30, vor pleca in mars spre Academia Militara.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea