Social

#fondul monetar international #comisia europeana #crestere economica #traian băsescu

Traian Basescu: S-a reluat cresterea economica. Toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs au fost atinse.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, duminica, principalele concluzii ale intrevederii pe care a avut-o la Bucuresti cu membrii delegatiei Fondului Monetar International, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

Seful statului a anuntat ca au fost indeplinite toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs, cu exceptia "arieratelor la intreprinderile de stat".

"Programul derulat de Guvern a contribuit la consolidarea cresterii economice relativ mica anul acesta si mai puternica anul viitor. Ca urmare a derularii programului de catre Guvern, Romania si-a mentinut stabilitatea fiscala.", a afirmat Traian Basescu.

"S-a reluat cresterea economica, usoara. Romania este intr-un proces de crestere. Evaluarea FMI pentru 2011 de 1,5% se mentine", a mai spus Basescu.

In ceea ce priveste deficitul de cont curent, seful statului a precizat ca acesta se mentine sub 5 % din PIB, ceea ce ce insemna ca "Romania incepe sa devina competitiva".

Totodata, presedintele a anuntat intentia Guvernului de a revizui sistemul de taxe : "Prioritara in actiunea guvernamentala ramane revederea sistemului de taxe. N-as vrea sa se inteleaga aici ca am putea mari taxele. Nu. Urmeaza sa analizam sistemul actual de taxe si diminuarea numarului de taxe in sistemul viitor."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea