Social

#aderare #schengen #romania #traian băsescu

Traian Basescu: Romania a indeplinit toate conditiile pentru intrarea in spatiul Schengen

Traian Basescu, presedintele Romaniei , a luat ieri pozitie fata de decizia Germaniei si Frantei, care au solicitat amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen , potrivit antena3.ro.

Seful statului a afirmat ca tara noastra a indeplinit toate "conditiile tehnice" pentru aderarea la Schengen si a sustinut ca ministrii de Interne francez si german au o “atitudine discriminatoare” fata de Romania.

"Mentin afirmatia ca cei doi ministri au atitudinea de discriminare a Romaniei si a romanilor, dar in acelasi timp observ ca se fac legaturi incorecte cu privire la fapte reale in privinta modului in care functioneaza institutiile noastre", declarat Traian Basescu..

Presedintele Romaniei considera ca "introducerea de noi conditionalitati pentru acest spatiu Schengen contravine dreptului european si creeaza un precedent inacceptabil nu numai pentru Romania, ci si pentru orice alt stat UE".

In scrisoarea ministrilor francez si german de Interne catre comisarul  pentru Afaceri Interne in Comisia Europeana, Cecilia Malmstrom, se mentiona ca aceasta aderare ar fi “prematura”, daca ar avea loc in martie 2011 .

"Nu sunt reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari in Spatiul Schengen", au mentionat cei doi oficiali. Ei au atras atentia asupra unor “carente”, care au legatura cu securitatea si justitia, cu coruptia si criminalitatea organizata: “Nu este posibil sa nu luam in calcul aceste carente, constatate de Comisia Europeana in Mecanismul de Cooperare si Verificare”.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea