Social

#retrimite #legea pensiilor #parlament #traian băsescu

Traian Basescu retrimite Legea pensiilor in Parlament

Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca a decis retrimiterea in Parlament a Legii sistemului unitar de pensii. Seful statului a solicitat ca varsta standard de pensionare sa fie de 63 de ani pentru femei.

“Analizand legea, la articolul 53, aliniatul 1, am constatat ca se instituie varsta standard de pensionare la femei si barbati la 65 de ani. Sunt un sustinator fara rezerve a egalitatii de sanse in fata legii pentru femei si barbati. Nu pot insa sa nu analizez realitatile socio-economice din Romania. Constat ca femeile au mai multe probleme decat barbatii”, a declarat Traian Basescu.

 

Reactiile partidelor politice

 

La aproape o ora de la anuntul presedintelui, au aparut si primele reactii ale partidelor politice.

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat ca decizia sefului statului este corecta din punct de vedere politic si constitutional, precizand ca Traian Basescu a sanctionat implicit frauda din Parlament. In viziunea lui Ponta, solutia lui Basescu este si una “diplomatica”.

Pe de alta parte, PNL-istii prin vocea lui Mihai Voicu, purtatorul lor de cuvant, catalogheaza decizia presedintelui ca fiind un gest de imagine

"Consideram ca aceasta decizie este un exclusiv exemplu de imagine, presedintele incercand sa pozeze astfel in aparatorul pensionarilor. Remarcam totusi ca modul in care presedintele a considerat legea ca fiind una adoptata in mod legal si ca neavand probleme de neconstitutionalitate , il face pe Traian Basescu aparatorul fraudei din Parlament", a declarat Mihai Voicu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea