Social

#parlamentari #legi #traian băsescu

Traian Basescu: Parlamentarii pot face bine Romaniei stand pe scaun si votand in cunostinta de cauza

Presedintele Traian Basescu este de parere ca politicienii pot salva Romania facand trei lucruri, scrie realitatea.net.

"Doar ridicand mana in Parlament, in cunostinta de cauza, si votand cele trei legi (n.r - Legea Educatiei , Legea pensiilor , Legea salarizarii unitare )... Nu trebuie sa faca niciun efort, sa se intrebe la televizor ce e de facut ca sa-i fie bine tarii. Sa faca aceste trei lucruri simple. Stand pe scaun, pot face bine Romaniei. Totul e sa demonstreze responsabilitatea de a sta pe scaun, de a citi legea si de a o vota in forma ei cea mai buna.”, a declarat seful statului in cadrul emisiunii “Nasul” de la B1 .

Traian Basescu este de pare ca parlamentarii nu fac altceva decat sa-si bata joc de prioritatile legislative: “Le-am dat o sansa sa se concilieze pe Legea Pensiilor. Am gasit o motivatie care mi s-a parut ca ar fi trecut ca obiectiv prin toate partidele, acel 63 de ani pentru varsta maxima la femei. Ce a iesit din aceasta buna intentie, dintr-un gest destul de elegant? O demagogie in care senatorii considera ca nu e nimic altceva de facut decat sa incalci Constitutia, sa iei toata legea la si sa o tergiversezi, cand stii foarte bine ca este o conditie de transa pentru FMI si UE. Atat putem face pentru tara, sa ne batem joc de prioritatile legislative. Asta e tot ce pot face acum parlamentarii romani".

 Presedintele este de parere ca actualul Guvern, desi nu a fost sustinut de mass-media, a ajutat Romania sa nu intre in derapaj economic: “Romania a fost tractata, vointei mogulilor, peste perioada cea mai grea a crizei. Asa cum a fost acest Guvern, cu greselile lui si ezitarile lui, dar mentinand directia, Guvernul asta cu doar 15 oameni, s-a asezat pe burta si a lasat sa il calce in picioare un popor intreg. A fost un guvern fara popor in spate, fara sustinerea trusturilor mass-media, dar acest Guvern a tinut Romania sa nu intre in derapaj. Urmeaza etapa de crestere economica. Trusturile lui Voiculescu si Vintu vor haos in aceasta tara. Dar Guvernul, mort-copt trebuie sa duca mai departe acordul cu FMI si sa duca Romania usor-usor spre iesirea din criza.”.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea