Social

#judecatoare elena turcu #decizie pensionare #consiliul superior magistraturii

Traian Basescu nu o lasa la pensie pe Elena Turcu

Presedintia a restituit CSM cererea de pensionare a Elenei Turcu, de la Tribunalul Dambovita, pe motiv ca magistratul nu ar indeplini toate conditiile de pensionare, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Consiliului, Cecilia Morariu.

Astfel, solicitarea de pensionare va fi reanalizata de CSM, informeaza Newsin. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, in sedinta de pe 12 decembrie 2008 , de cererea de pensionare a judecatoarei Elena Turcu , presedintele Sectiei penale a Tribunalului Dambovita, magistrat acuzat ca ar fi condus un autovehicol sub influenta bauturilor alcoolice.

CSM a fost de acord cu pensionarea judecatoarei, pe motiv ca are vechime de peste 20 de ani. Decretul de pensionare trebuia semnat de seful statului. Ministrul justitiei, Catalin Predoiu , i-a intrebat pe membrii CSM daca institutia s-a autosesizat in cazul Elenei Turcu.

Judecatorul Anton Pandrea a afirmat ca, inainte de vacanta judecatoreasca din 2007, a fost o inspectie a CSM, care nu a confirmat acuzatiile publice aduse magistratului de la Tribunalul Dambovita. Insa, a precizat Pandrea, a fost sesizata Comisia de disciplina , care nu a ajuns inca la niciun rezultat.

De asemenea, plangerea politistilor implicati in cazul Turcu a fost respinsa de CSM, pentru ca a fost depusa prea tarziu, adica la un an de la producerea faptelor. Trei politisti au anchetat-o, in anul 2007, pe Elena Turcu, pe motiv ca aceasta ar fi fost surprinsa sub influenta bauturilor alcoolice dupa ce a produs un accident rutier.

Cei trei au fost dati in judecata de aceasta pe motiv de retinere abuziva, cercetare abuziva si abuz in serviciu. Procurorii Parchetului General au decis infirmarea solutiei de neincepere a urmaririi penala (NUP) primita de fosta judecatoare Elena Turcu , dupa ce s-a constatat ca procurorul de caz nu a folosit toate probele existente la dosar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea